Els viatges i els viratges del conseller Raül Romeva, i algunes petjades dels seus antecessors

Ben Trovato, Charnego aMontillado 2016, Galería, Okupas Ilustrados

Candidato a Charnego Amontillado (Los Pijoaparte)

Hem llegit en alguns diaris que el Conseller d’Exteriors del Govern català, Raül Romeva -de viatge promocional del «procés» nacionalcatalanista per Finlàndia el passat 25 d’octubre- no ha aconseguit entrevistar-se amb cap polític finès de rellevància, llevat d’un tal Simon Elo dirigent del partit ultradretà i parafeixista, «Autèntics Finlandesos».

Que, a hores d’ara, el factòtum d’aquestes amistances del nacionalcatalanisme amb neo-feixistes organitzats (d’Europa i dels EE.UU) sigui en Raül Romeva (RR), és una més de les «sorpreses» que comporta el «procés» i evidencia fins a on pot dur la ignomínia en el fet humà de “buscar-se la vida”. És, per tant, una carretada més de la immensa immoralitat que pot generar la condició humana d’algunes persones.

Ai RR…! Ell (èmul i còpia d’ Onofre Bouvila) que abans posava el cul per a seure en modestes cadires plegables en reuninr-se amb els seus ex-companys d’ ICV (fins el 2014), o amb els d’ «Esquerra Unida i Alternativa» (fins el 2004). Avui, però, veiem RR agermanant-se amb els ultradretans d’ «Autèntics Finlandesos» o amb els supremacistes del Tea Party; o hi ha qui diu haver-lo vist assegut en els més còmodes chestertons dels Círculos ( el Ecuestre, el del Liceo, o el de Economía ).

En la catalana casa nostra contemporània, però, i a banda de RR, els exemples «sorprenents” -que aquest ha tingut com a mestratge- son moltíssims. Nosaltres hi tenim un pòdium d’aquest “mestres”:

– Joaquín Trigo Portela (JTP), un bocamoll trotskista revolucionari dels anys 1970, que, p.e., al filòsof Francisco Fernández Buey i a nosaltres, ens rebentà (c. 1973) un acte públic estudiantil, a favor de l’Amnistia dels presos polítics del franquisme, perquè -segons JTP- demanar l’amnistia era una covardia “contra-revolucionària” pròpia de “reformistes” i del PSUC. A primers anys del anys 1980, però, en Trigo ja havia “evolucionat” (?) tant, tant, que era un economista a sou del «Foment del Treball» de Barcelona, i era un decisiu maître à penser d’aquesta organització (ella sí contra-revolucionària de debò).

– J. Antoni Sánchez Carreté (JASC) que, com a dirigent d’ un partit «comunista i maoista» (el PT), aconseguí que, en 1977, una 150.000 vots obrers de Catalunya fessin parlamentari a un racista com Heribert Barrera i Costa. En JASC és -des de fa lustres, però- consiglieri d’en Jordi Pujol Soley (i dels Pujol Ferrusola), pel que, veritablement, sembla una de les coses que més els ha importat sempre: l’acumulació i l’ocultació de diners.

– Ferran Mascarell i Canalda (FMC), que acceptà ser conseller amb l’Artur Mas i amb CiU en la precampanya electoral del 2010. Precampanya en la que FMC ja hi estava ficat perquè…hi anava en la llista del PSC ! Partit en el que FMC hi estava després d’haver abandonat altres dos partits (però no els càrrecs que amb ells havia aconseguit), fent realitat allò que digué un vell dirigent del PSUC en 1974: «Aquests de “Bandera Roja” (com en FM), ens entren per l’esquerra i acabaran en la dreta».

No ens oblidem d’un parell de «pesos pesats» (Andreu Mas Collell, i Josep Piqué Camps, ex-militants del PSUC en els any 1960 i 1970, respectivament), ni d’uns quants mindundis (per dir-ho així) anàlegs als d’a dalt anomenats. Deixem-los, però,  per a més denvant.

Tanmateix, d’entre els més mindundis destacarem n’Antoni Fernández Teixidó (AFT), un atrabiliari ex-trotstkista, esdevingut amb els anys un “munta-partits”, a la vegada que un “enterra-partits”. Tot i que per a molts dels seus enemics polítics d’esquerra, el que més critiquen a l’AFT és que sigui un seguidor «perico” i, fins i tot, que sigui directiu d’aquest equip de futbol de nom gairebé inpronunciable en Catalunya, l’ «Espanyol».

I és que en la casa nostra catalana per una cosa tan cutre-futbolera com aquesta (ser “perico”), abans no es passava el sedàs del rigorós dogma del nacionalcatalanisme de futbolí , el qual exigeix que “el bon català ha de ser del Barça FC” (Jordi Pujol dixit). I escribim “abans” perquè el “rufianisme-independentisme” (per “perico”, més que per “santaco”) de recent aparició, pot fer canviar el referit dogma.

Acabem: Per tot plegat, en Raül Romeva pot estar ben orgullós del mestres que ha tingut.

L’Escudella, i La Carn d’Olla

La Garriga, 3 de Novembre de 2016

2 comments

 • irakurri egunkari batzuk ere gaude Atzerri Kataluniako Gobernuak, Raul Romeva sustapen bidaia alegia «prozesua» Finlandia nacionalcatalanista 25ean Arazoetako ministroa urria-huts egin duten edozein garrantzi politikoa Finnish betetzen, ez bada behintzat ‘Simon Elo hala nola, urrun-eskuin alderdiko buruzagi eta faxistak berdin, «True Finns».

  Zein da, gaur egun, amistances horien factotum du neo-faxisten antolatu (Europa eta AEB) nacionalcatalanisme Raul Romeva (RR) daude da «sorpresa» dela suposatzen du, beste «prozesu» eta frogak hain zuzen ere, giza irain ekar dezake «bizitza itxura.» Hortaz, immorality, pertsona batzuk ere giza baldintza sortzen ahal baino uholdeka eskerga bat.

  Ai … RR! He (imitatzen eta Onofre Beauville kopia) zure ipurdian jarriz apala tolesgarri aulki reuninr eseri bere ikaskide ohia ICV (2014 arte) ekin aurretik, edo «Ezker Batuak alternatiba «(2004 arte). Gaur egun, ordea, ikusten dugu RR du «True Finns» supremacists edo Tea Party eskuin muturreko senidetuta; edo batzuk esaten eserita gehien Chesterton Circles (Lizeoan kudeaketan Zaldi osoa), eroso batean ikusi zuten.

  Kataluniako garaikidearen hasiera, ordea, eta aparte RR adibide «harrigarria» eta horrek izan duten askok bezala mestratge- dira. podium bat dute hau «masters» gara: Joaquín Trigo Portela (JTP), a Trotskyist iraultzaile largemouth 1970, bertan, adibidez, filosofo eta Francisco Fernández Buey digu, lortzean (c 1973.), Ikaslea publiko bat, Amnesty izenean preso politikoen on Franco, zeren arabera JTP- bilatzen amnistia koldarkeria «kontra-iraultzailea» egin «salatzaile» izan zen eta PSUC. 1980ko hamarkadaren hasieran, ordea, Trigo zuen «eboluzionatu» (?) Hainbeste, ekonomista bat kontratatu du «Sustapen Job» Bartzelonan izan zen eta maître erabakigarri bat à erakunde honen penser zen ( bai da benetan kontra-iraultzaile).

  – Anthony J. Sánchez Carreté (JASC), festa bat «Komunista eta maoistak» (PT), eta bertan lortu zuen, 1977an buruzagitzan, 150.000 langile Katalunia boto parlamentario egin arrazista eta Heribert Barrera i Costa . JASC ere ezaguna da, batetik, esan nahi dena Jordi Pujol Soley (eta Ferrusola Hill) ren Consiglieri, beraz, benetan uste beti garrantzia du gauza bat: metatzea eta ezkutatzea dirua.

  – Ferran Mascarell Canalda (FMC), eta bertan ministro Artur Mas eta CiU adostu zen pre-hauteskunde 2010eko pre-kanpainan bertan FMC han jarri zen delako … ez zen PSC zerrendan! FMC jokoa bertan beste bi alderdiek (baina ez posizioak dutela iritsi zuen) bertan behera utzi ondoren, zer PSUC buruzagi zahar bat 1974an esan zuen konturatu: Red Flag «» hauek «(gisa FM), zatoz ezker eta eskuin aldean bukatu dugu. »

  Ez ahaztu «heavyweights» (Andreu Mas Collell eta Josep Piqué Camps, ex-militanteak PSUC du 1960 eta 1970, hurrenez hurren), edo gutxi mindundis bat pare bat (nolabait esateko) Aurrekoez izeneko antzekoa. Demagun horiek, ordea, Denver gehiagorako.

  Hala ere, mindundis gehien artean nabarmendu Antoni Fernández Teixidó (ECIA), antzinako atrabiliari trotstkista bat, urteetan zehar bat «paseoak-festak,» bihurtu zen bitartean «lurperatu jokoak.» for follower «parakeet» bat izan, bere etsai politiko asko geratzen da, hau da ECIA kritikoa eta are honen futbol taldearen izenaren arduraduna izatea ia inpronunciable hasi arren Katalunia, «Espainiako».

  Eta gure etxe Catalan zerbait da, beraz, hau bezalako tacky-futbola ( «parakeet» izateagatik) zorrotza dogma nacionalcatalanisme futbol bahe, eta horrek eskatzen duen bidez gainditu aurretik «ona Catalan izan beharko luke FC Barca «(Jordi Pujol esan). Eta idatzi dugu «rufianisme independentista» (for «parakeet», baizik eta «Santaco») delako gutxi agertu, aipatzen dogma alda dezake «aurretik».

  Amaiera: Guztiak, Raül Romeva oso irakasleak harro izan daiteke.

  Zopa eta gisatuak

  La Garriga, 2016 azaroaren 3
  ¡Que nomentero tios!

Deja una respuesta